Outdoor meal FAQ

Här är några av de vanliga frågorna vi möter hos våra kunder. Om du inte hittar ditt svar är du självklart välkommen att kontakta oss genom konsumentkontakt.

Vad är det mängd kcal i respektive produkt?Det är konsekvent 650 kcal i lunch/middags -rätterna och 600 kcal i frukosträtterna.

Använder Continental Foods GMO råvaror i sina produkter?Nej

Använder Continental Foods tillsatser i sina produkter?Ja, i de produkter där tillverkningsprocessen kräver det för att säkerställa en bra produkt. Det finns ett antal livsmedelstillsatser som är godkända av livsmedelsverket, t ex Emulgeringsmedel E322 som oftast är ett lecitin med ursprung från sojabönan. I matlagning i hemmet kan man använda färsk äggula som ett emulgeringsmedel, detta är dock inte möjligt i våra produkter.

Har Continental Foods någon ambition att minska på saltet i sina produkter?Vi har redan i vårt utvecklingsarbete börjat reducera vår salthalt och kommer att fortsätta reduktionen stegvis för att på det sättet följa Livsmedelsverkets rekommendationer där man vill se en stegvis sänkning av intaget av salt med 1/2 g per halvår.

Vi använder cookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt och för att kunna göra fortlöpande förbättringar av webbplatsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies.

Acceptera